Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
Şu kullanıcı olarak giriş yapıldı:
filler@godaddy.com
"Mutravma," genellikle toplum veya bir grup insanın, travmatik bir deneyimi paylaşan veya bu deneyimlerin sonuçlarına etkilenen bir şekilde bir araya geldiği bir terimdir. Bu terim, "toplumsal travma" veya "kolektif travma" anlamına gelir ve toplumun bir parçası olan bireyleri etkileyen travmatik olayları tanımlar. Bu olaylar, savaşlar, doğal afetler, terör saldırıları, büyük kaza veya toplumsal çalkantılar gibi büyük ölçekli olayları içerebilir.
Mutravma, bir topluluk içindeki bireylerin bu travmatik deneyimleri paylaşma ihtiyacı duymaları ve bu deneyimlerin sonuçlarıyla başa çıkmalarına yardımcı olma amacı taşır. Bu, insanların bu tür deneyimleri işlemeleri ve toplumlarındaki uyumlarını geri kazanmalarına yardımcı olabilir.
Mutravma kavramı, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve toplum liderleri tarafından kullanılarak toplumsal travmanın etkileriyle başa çıkmak ve toplumların toparlanma sürecini desteklemek için çeşitli stratejiler geliştirmek amacıyla araştırılır. Bu, bireylerin ve toplulukların travmatik olayların yarattığı duygusal, psikolojik ve sosyal etkileri hafifletmeye ve iyileştirmeye çalıştıkları bir süreci ifade eder.
Mutravma, mutra enerji sisteminin devamı olan farklı etkiler gösteren halidir.
Mutra enerjisi ile olan sorunlar üzerine çalışmalar yaparken, Mutravma sistemi ile kişinin ana rahminde geçirdiği süre içerisinde, annenin yaşadığı tüm olumsuzluklarıda kapsayarak çalışmaya
başlar.
Siz Dünyaya geldiğinizden şu anki yaşınıza gelene kadar geçen zaman içinde yaşadığınız yüzlerce duygusal, zihinsel, fiziksel sorunlar olmuş olabilir. Yaşadığınız her ne var ise tamamı beden tarafından kayıt edilir. Bu kayıtlar hastalık olarak adlandırdığımız durumların ortaya çıkmasına sebep olur.
Küçük yaşlarda yaşadığınız bir travma kısa sürede açığa çıkmayabilir. çünkü çocukluk döneminizde bunu bastırabilecek eğlenceli bir çocuk potansiyeliniz olabilir.
Fakat o travma uykuya yatar, eğer ki daha sonraki yaşlarda daha önceki travmanızı tetikleyen bir olay yaşarsanız muhtemelen açığa çıkmaya başlar. Buda sizin nasıl bir duygusal travma yaşadığınız ile alakalı olarak, organlarda, kemik sisteminde, sinir sisteminde, kas sisteminde, lenf sisteminde, damar sisteminde v.s ortaya çıkabilir.
Bu durum ergenlik yaşınızdan sonrada olabilir olgun yaşlarınızda yaşadığınız bir olaydan da.
Burada rahatsızlığın açığa çıkma süresini kişinin yaşadığı olay karşısında ne kadar derinden etkilendiği ile paralellik gösterir. Bazen bu süreç çok kısa bazen uzun yıllar alabilir.
Mutlu mesut bir hamilelik dönemi geçiren bir annenin doğumdan sonraki süreçlerde çocuk nefs, ego, hırs, kibir gibi şeylere hakim olmadığı için, zihni saf ve tertemizdir. Daha dış etkenlerden bir kalıbın içine sokulmamıştır, doğal hali ile hemhal dir.
Fakat çocuk büyüdükçe aile fertleri, akrabalar, çevre, okul, arkadaşlar, ve kültür içinde doğru bilinen yanlışlar ile çocukta bir kimlik oluşturulmaya başlanır. Aslında o çocuğun fıtratında olmayan şeyler ile zihin doldurulmuştur. Büyüdükçe, eğer ki çocuk sorgulayan bir kişilik oluşturmuşsa . Ona biçilen kimlik ile yaşamak zorunda kalır. Dışına çıkamaz yani içsel bir hapishane içinde kalır.
Onun için kalıpları yıkmak çok zordur. Hatta bu olanların bile farkında değildir.
Mutravma Sistemi bir çığır açan özelliklere sahip mucizevi bir sistemdir. Mutravma sizin yıllardır başa çıkamadığınız sorunlarınızı ortadan kaldırır. Zihinsel, Duygusal, Ruhsal travma temizliği yapar. Sizin fıtratınız doğrultusunda özgürlük verir.
Bunun ne demek olduğunu anlamanızı beklemiyorum ancak mutravma seansını aldığınız zaman ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.